Потни крака през лятото? Ето как да се справите с неудобството

На всеки крак има приблизително 125 хил. потни жлези

12.07.2022 | 23:10 Редактор: Петя Кръстева
Потни крака през лятото? Ето как да се справите с неудобството

Макар да е нормално физиологично състояние, потенето на краката през лятото създава дискомфорт на мнозина през горещите месеци. 

В случай че е прекомерно, е възможно да индикира за здравословен проблем, наречен хиперхидроза. Съществуват методи за проследяване на състоянието. 

Наблюдението на конкретните епизоди на потни крака е полезна мярка, тъй като дава възможност за идентифициране на храни, ситуации или емоции, които предизвикват самото изпотяване. 

Носенето на правилните чорапи, обикновено от чист памук, също е полезно през летните месеци за добра "вентилация". Вълната е добър вариант за зимните месеци. Препоръчва се избягването на синтетични материи.
 
Използването на противогъбични пудри, които запазват краката сухи и без миризма е добра практика за справяне с нежеланото изпотяване. Алтернативен вариант е да се нанася тънък слой царевично нишесте. 

На всеки крак има приблизително 125 000 потни жлези. Дезодорантите против изпотяване са лесно за използване средство, тъй като действат чрез временно блокиране на потните жлези.

Четете повече по темата в puls.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК