Какво не трябва никога да слагаме в блендера?

Удобен уред, с чиято помощ можете да свършите чудеса в кухнята

27.06.2022 | 22:50 Редактор: Ваня Кузманова
Какво не трябва никога да слагаме в блендера?

Блендерът е един прекрасен и удобен уред, с чиято помощ можете да свършите чудеса в кухнята. Блендерът наистина е мултифункционален, но въпреки че изглежда сякаш можете да сложите всичко в него, включително кубчета лед, има някои неща, които наистина е по-добре да не поставяте в него. Има си причини за това. По-скоро бихте го повредили, отколкото да удължите живота му и да му се радвате по-дълго.

Картофено пюре

Вероятно си мислите, че блендерът е перфектен за приготвяне на картофено пюре. Всъщност не е така. Блендерът може да е чудесен за разбиване на картофите до пълна гладкост без бучки, но със сигурност ще направи пюрето прекалено еластично и ще наруши желаната пухкавост, характерна за този тип приготвяне на картофи. 

Горещи храни и течности

Ако мислите, че пасирането на супата ви в блендера е добра идея, помислете пак. Много е възможно блендерът ви да "експлодира", когато сложите горещата супа с желанието си да я превърнете в крем супа. Когато поставите капака на блендера и пуснете на висока скорост, парата от горещата супа ще трябва да се освободи нанякъде. 

Теста и блатове

Ако има нещо, което със сигурност не е добра идея да слагате в блендера, това е тестото. Има специални приставки за месене на тесто в кухненски робот, но определено не и в блендер. Тестото и смесите за блатове са деликатни. Ако използвате бяло брашно, то съдържа глутен, който прави тестото меко и еластично. 
 
Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК