Абсолютен рекорд - над 1300 "вампири" се събраха в Англия в чест на "Дракула"

Официалният дрескод e строг и включва черни обувки, черни панталони или рокля, черна пелерина и изкуствени вампирски зъби

28.05.2022 | 14:41 Редактор: Жаклина Иванова

1369 "вампири" се събраха в Англия в чест на "Дракула". Черни пелерини и остри кучешки зъби: световният рекорд за най-голям брой хора, маскирани като вампири, беше подобрен в Уитби, Англия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Вампирите" се събраха в малкия град в североизточната част на страната, вдъхновил романа "Дракула", в деня, в който се отбелязва 125-ата годишнина от публикуването му.

"Току-що счупихме световния рекорд на "Гинес" за най-голямо събиране на хора, дегизирани като вампири, с 1369 вампири", написа в Twitter "Инглиш Херитидж" - британската организация, която стопанисва мястото, където беше отбелязано постижението.

Официалният дрескод беше строг и включваше черни обувки, черни панталони или рокля, черна пелерина и изкуствени вампирски зъби.

Предишният рекорд от 1039 вампири беше поставен в Досуел, САЩ. Романът "Дракула" на ирландския писател Брам Стокър, който разказва историята на кръвожадния граф, е публикуван за първи път през 1897 г. и оттогава има множество адаптации, включително филмови.

Пристанищният град в Северен Йоркшър на Северно море, който Стокър посещава през 1890 г., е послужил като декор за готическия му роман, според "Инглиш Херитидж".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК