Важна информация за запасяването с храна при бедствия и военна обстановка

От значение е съхранението на сухо и хладно място

19.04.2022 | 12:00 Редактор: Ваня Кузманова
Важна информация за запасяването с храна при бедствия и военна обстановка

Вероятността при бедствие или настъпване на военно положение да бъдем лишени от достъп до храна винаги съществува. Поради тази причина експертите в областта на превантивната военна медицина и специалистите по медицина на бедствените ситуации съветват комплектоването на запаси от храна за поне две седмици, като в количеството трябва да бъдат пресметнати всички членове на семейството.

Най-лесният начин за запасяване с храна за срок от две седмици е увеличаване на количеството от основни храни, които обикновено се съхраняват вкъщи. От значение е съхраняването им на първо място на сухо и хладно място, а по възможност и на тъмно.

Покриването на хранителните продукти също е от значение, особено ако част от тях са разопаковани, за да се предпазят от вредители, които ги превръщат в негодни.

Кутиите или консервите с храна трябва да бъдат отваряни внимателно, за да се осигури лесното им и сигурно затваряне. При наличие на вече отворени пакети – например със захар, ядки или сушени плодове, подходящо е изсипването им в буркани с винтова капачка или дори при възможност вакуумиране.

Повече по темата четете в puls.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК