Дуото Silk Sonic взе приза за песен на годината, Зеленски се появи на "Грами"-тата

Оливия Родриго получи наградата за най-добър нов изпълнител

04.04.2022 | 07:58 Редактор: Здравко Черкезов

Наградите "Грами" се завърнаха в пълния си блясък след пандемията. Вместо в Лос Анджелис обаче церемонията по връчването на най-престижните музикални отличия се проведе в Лас Вегас.

Дуото Silk Sonic спечели наградата "Грами" за песен на годината. Проектът, в който участват Бруно Марс и Андерсън Паак, грабна статуетката за песента "Leave The Door Open". 

Дуото Бруно Марс и Андерсън Паак изпълниха песента на откриването на церемонията и се завърнаха минути по-късно, за да приемат трофея си. "Заради вас, хора, аз и Анди ще пеем тази песен завинаги", каза Марс.

Оливия Родриго получи наградата за най-добър нов изпълнител. 

Групата Foo Fighters спечели и трите награди "Грами", за които беше номинирана – за най-добър рок албум, най-добро рок изпълнение и най-добра рок песен. Преди малко повече от седмица барабанистът на рок групата Тейлър Хокинс почина внезапно. Никой от групата не се появи на церемонията, въпреки че по време на телевизионната гала вечер се очакваше да бъде отдадена почит на 50-годишния Хокинс. 

Украинският президент Володимир Зеленски се появи изненадващо на церемонията по връчването на наградите "Грами", като призова за подкрепа на страната си и помоли водещите изпълнители в бранша да "запълнят тишината", причинена от войната с музика.

Зеленски изнесе предварително записаното си послание преди изпълнението на Джон Леджънд на песента "Free", към което се присъединиха украинската певица Мика Нютън, музикантката Сузана Иглидан и поетесата Люба Якимчук.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
аман от политизиране в изкуството! Този наистина и от консерва ще изскочи вече! Бляк! Сигнализирай за неуместен коментар