Родолюбието е преди всичко обич: 200 деца рецитираха "Аз съм българче"

Патриотичната инициативата се проведе за седма поредна година

01.03.2022 | 19:35 Редактор: Елеонора Танева

В навечерието на националния празник деца в народни носии пяха патриотични песни и рецитираха "Аз съм българче". Инициативата се проведе пред Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий".

С носии, българското знаме в ръка и усмивки на лицето близо 200 деца пяха български патриотични песни и рецитираха стихотворения по случай Трети март. А родината за най-малките е специално място. 

Важно е да знаем историята си и да се учим от нея, за да бъдем добри хора и да се съхраним във времето. А родителите споделят, че възпитават децата си да обичат България и да познават корените си. 

"Това е земята, на която са израснали, където са родени и където са прадедите им, историята е много важна. За да станат добри хора и добри граждани на страната", каза един от гордите родители.

А често децата знаят повече от възрастните какво е да си българин. 

"Родолюбието е преди всичко обич. Обич към деца, към Родина, към майка и баща, към всичко, което ни заобикаля. А защо е важно - за да ни има", заяви ръководителят на детска вокална група Светлана Струнчева.

За седма поредна година се организира патриотичната инициативата "Аз съм българче". С всяка изминалата година все повече деца се включват в нея.

"Децата наистина са нашето бъдеще. Това, което ги научим днес, това остава в сърцето им и ще бъде там и когато са големи. Това ще им даде любовта и желанието да се борят за България, да правят добро за нашата страна и да останат тук, надявам се", надява се организаторът Петя Данданова.

Вярата, че има смисъл в това да учат децата за българското, кампанията ще продължава и занапред.

Вижте повече в репортажа на  Анелия Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК