Историческо: Victoria's Secret си има първия модел със синдрома на Даун

София Жирау стартира кариерата си в Пуерто Рико през 2019 година

19.02.2022 | 09:06 Редактор: Искра Ангелова
Историческо: Victoria's Secret си има първия модел със синдрома на Даун

София Жирау официално сътвори история, превръщайки се в първия модел на Victoria's Secret, който страда от синдрома на Даун.

24-годишната пуерториканка сподели щастливата новина в социалните мрежи, присъединявайки се към модната марка и още 17 дами в новата кампания за бельо, която носи името "Love Cloud Collection". Споделяйки черно-бяла снимка, на която носи сутиен на Victoria's Secret, Жирау благодари на компанията, че я е видяла като модел без несъвършенства.

"Един ден си мечтаех да работя точно това, а днес мечтата ми стана реалност. Мога най-накрая да ви кажа голямата си тайна... Аз съм първият модел на Victoria's Secret, който страда от синдром на Даун", написа Жирау в Instagram. Съобщението ѝ беше преведено и на испански за всичките ѝ фенове у дома. Моделката обяви, че това е само началото.

"Love Cloud Collection е много важен момент в еволюцията на марката. От избирането на невероятни жени, които вдъхват живот на колекцията, до невероятния дух на снимачната площадка тази кампания е важна част от новите стандарти на Victoria's Secret, които създаваме", казва Раул Мартинес, креативният директор на компанията.

София Жирау стартира кариерата си в Пуерто Рико през 2019 година, преди да направи дебюта си на Седмицата на модата в Ню Йорк година по-късно. По това време тя увери всички, че това е само началото. "Когато бях малка, се гледах в огледалото и си казвах, че ще стана модел и бизнес дама", каза тя тогава пред списание People.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: Instagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК