Пример за доброто: 14-годишно момче от Айтос намери и върна портмоне с пари

Дни преди да открие портмонето, момчето е ходело босо по улиците

15.02.2022 | 14:05 Редактор: Ваня Кузманова

14-годишно момче от Айтос намери и върна в полицията портмоне с пари и дебитна карта. Последва вълна от съпричастност към многодетното семейство, а детето за първи в живота си яде торта.

Исус от Айтос живее в къща без ток с още 8 братя и сестри. Майка му Фанка чака десето дете. Въпреки немотията Исус нито за миг не се замисля, когато намира на улицата портмоне с 140 лв. и кредитна карта. И го предава в полицията. 

"Аз така казвам на детето, ако намериш нещо ще го занесеш на полицията", каза майката Фанка. 

Дни преди да намери портмонето Исус се среща на улицата с инспектор от Детската педагогическа стая, който вижда, че е бос и му купува маратонки. Освен това Исус много добре познава полицейския инспектор, дори е споделял, че иска да става като него. 

"Изключително много ме трогна постъпката, като знам от какво семейство е, което живее от социални помощи", каза кметът на Айтос Васил Едрев. 

Вчера Исус навърши 15 години и за първи път в живота си яде торта. Днес Исус получи грамота от полицията за постъпката си и отново имаше торта за подарък.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Sezgin Sadak
преди 2 години
Аз несъм съгласен на вашия израз не стига чеса бедни излъгали го с торта тези мошеници Аз ако бях с изкреност щях даму дам всичките пари Сигнализирай за неуместен коментар