fallback

Като по чудо: Тайландец оцеля след атака на три тигъра

Лекарите са преброили над 20 рани по него

05.02.2022 | 12:05 Автор: Ваня Кузманова

Инцидентът е станал в провинция Канчанабури в западната част на страната, съобщава Thaiger. 47-годишен местен жител отишъл с три овчарски кучета да прибере бивола си, който пасял в националния парк Као Лаем. 

След като изминал няколко километра през парка, мъжът се натъкнал на три агресивни тигъра, които веднага се нахвърлили върху него. Отразявайки постоянните атаки на хищниците, овчарят успя да се изкачи на най-близкото дърво. 

Така той успял да оцелее. Но след като мъжът се качи на дървото, дивите котки се нахвърлиха върху кучетата му и убиха две от тях. След известно време тигрите загубили интерес към човека и си тръгнали.

Раненият слязъл от дървото, намерил бивола си и го яхнал, за да се прибере. По пътя срещнал приятел, който му помогнал да стигне до родното си село. Селяните се обадили на надзирателите на парка, които откарали пострадалия в болница. 

Лекарите са преброили над 20 рани по лицето, шията, ръцете и краката на овчаря. Някои от тях са сериозни, пациентът все още е в болницата, пише БГНЕС. 

Администрацията на парка незабавно се свърза със семейството на жертвата и му отпусна 10 000 бата на съпругата му за плащане на медицински разноски. По-рано беше съобщено, че в Малайзия рейнджъри застреляха най-редкия малайски тигър, който убил 59-годишен жител на една от провинциите. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от Любопитно
fallback