София и Шумен в оспорвана надпревара за първото бебе на 2022 г.

В "Майчин дом" в един и същи час проплакаха две момченца

01.01.2022 | 19:05 Редактор: Здравко Черкезов

Оспорвана надпревара за първото бебе на Новата година. 40 минути след полунощ е проплакала малката Жаклин в столичната болница "Надежда". Тя е родена със спешно цезарово сечение. 

Междувременно в Шумен в 1 часа след полунощ се е родило момченце. В най-голямата АГ болница в страната – "Майчин дом" в един и същи час проплакаха две момченца. Изписани бяха и първите бебета за 2022 година. 

Малката Пламена е първото бебе, изписано от "Майчин дом" в първия ден на Новата година. Майка ѝ Светослава е истински щастлива. 

"Много съм развълнувана. За първи път ми е, благодаря на акушерките", сподели Светослава Маргинска.

На акушерката Иванка Гинева, която от 18 години посреща новия живот, се пада важната роля да подготви бебетата за изписване.   

"И ѝ пожелаваме да роди още едно или и две дечица",

В най-новото и модерно отделение в България в "Майчин дом" изписаха и второто бебе за новата 2022 г. – малката Карина, родена на 29 декември. 

"Страхотно, каквото е чувството с първото ми дете. Няма значение нова-стара година – страхотно е усещането", каза майката Дима Иванова.

На смяна в първия ден на новата година е д-р Димитър Гунев, а денят му е започнал с цезарово сечение.  

"Имаме три бебета от 8 часа сутринта днес. Нашите надежди са в цялата страна да се раждат повече деца. Нашата болница има готовност за приеме всички желаещи да родят при нас", отбеляза д-р Гунев. 

За Новата година той си пожелава здраве. Но и още нещо. 

"Ние мечтаем епидемията да свърши. Нашата работа не е възможна без акушерките и санитарите", категоричен бе той.

В оспорваната битка за бебе номер 1 за година влезе и Шумен. Там в 1 часа е родено първото момченце, високо 52 сантиметра, близо 3,5 кг. Благодат вече внесоха в домовете си и младите майки Дима и Станислава.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и Мартин Ангелов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК