Идва краят на драмите на ретроградните планети, много емоции за част от зодиака

Декември е изпълнен с важни космически събития

01.12.2021 | 13:13 Редактор: Искра Ангелова
Идва краят на драмите на ретроградните планети, много емоции за част от зодиака

С падането на първия сняг и украсяването на елхата всеки от нас ще пусне празничния сезон в дома си. А с него идва и време за равносметки. Според астролозите, месецът е изпълнен с важни космически събития, като най-важното е, че идва краят на драмите.

Още на 1 декември Нептун вече няма да е ретрограден, а с това животът на мнозина ще се раздвижи в положителна насока. Няколко дни след това ще станем свидетели на лунно затъмнение в знака Стрелец. То и приключенската натура на родените под тази зодия ще ни вдъхновят за посрещането на Бъдни вечер, Коледа и Нова година.

Най-много емоции ще изпитат мнозина в зодиака в средата на месеца. На 18-о число наближава зимното слънцестоене, освен това ще започне последният ретрограден период – този на Венера, който ще бъде от 19 до 29 януари. Макар да хваща и началото на новата година, не бива да се притесняваме, защото ще направи промени в любовния живот, които някои чакат от дълго време.

Какво да очакваме още?

Ретроградният Хирон, който властваше от 15 юли, най-сетне ще завърши своя ход – на 19 декември. Според астролозите, малката планета е нещо като лечител за душата. Тя ни кара да спрем да живеем в миналото и да се погрижим за себе си, за да сме щастливи в бъдещето.

Когато стане директна този месец, много хора ще превъзмогнат болката и ще почувстват окриление, за да празнуват предстоящите празници и да си намерят половинката, която заслужават. Други пък ще простят на приятели и роднини, с които са имали известни пререкания дълго време.

Все пак не бива да забравяме, че декември е сезонът на Стрелеца. А той никога не оставя хората около него да бъдат потиснати. Ето защо, неговата сила ще накара и най-мрачно настроените да си направят планове за Коледа и Нова година или просто да бъдат по-спонтанни. Междувременно Меркурий, който попада в знака през първата половина на месеца, ще подтикне хората да потърсят нови перспективи и да не премълчават истината.

На 3 декември Слънцето и Луната застават в царството на променливия Стрелец. Това затъмнение носи неочаквани промени и подтиква към равносметка за случилото ни се през цялата година, както и приоритизиране за 2022.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК