От сряда ледената пързалка "Юнак" откъсва софиянци от сивото ежедневие

И тази година ще има безплатни часове за най-малките

30.11.2021 | 19:16 Редактор: Здравко Черкезов

С падането на първия сняг отваря врати и ледена пързалка "Юнак". Официалното откриване е утре. И тази година ще има безплатни часове за най-малките.

Пързалката ще работи всеки ден от 10 часа до полунощ. През съоръжението могат да преминават 500 човека на ден, но заради наложените противоепидемични мерки ще бъде само 250. 

"Цената за 80 минути с наши кънки е 12 лв., а със собствени – 10 лв. Пързалката е безплатна за децата под 7-годишна възраст всеки ден от 10 часа", посочи управителят на пързалката Явор Маринов.

Ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки на пързалката, които са наложени със заповед от министъра и РЗИ. 

"Към дадения момент не се изисква "зелен сертификат" за спорт на открито, изисква се за зрители, които ще са по трибуните и за хората, които ще посещават кафенето", уточни Маринов. 

Тази година ще има и коледен базар над пързалката, който ще работи през целия декември. Също така ще се организират и множество развлекателни събития и открити уроци с известни български спортисти. 

Освен на тази пързалка любителите на кънките в столицата могат да се забавляват и на съоръжението в парк "Възраждане", което днес отвори врати.

Вижте повече в репортажа Антония Богданова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК