Специално за Bulgaria ON AIR говори най-търсеният тенор в света

Марко Берти е за пръв път в България, за да се качи на сцената на Opera d'amore

27.11.2021 | 14:30 Редактор: Тодор Петров

Един от най-известните тенори в света – солистът на миланската Ла Скала - Марко Берти, е част от звездите, които ще се качат на сцената на Opera d'amore следващия месец в България. 

Със завладяващ глас и силно сценично присъствие, той обещава да потопи българската публика в света на операта. Идва за първи път в България специално за Opera d'amore, където на една сцена ще се качат част от най-известните оперни изпълнители. 

"Opera d'amore е смесица от много дуети, много арии за любовта. А защо е Opera d'amore - защото всички ние, които ще сме на сцената, обичаме това изкуство. Смятам, че българите ще усетят това. Opera d'amore ще покаже любовта както към нашето изкуство, така и към живота. В тази ситуация любовта е начинът да покажем, че започваме живота отново", сподели Берти пред Bulgaria ON AIR.

В момента той е най-търсеният артист от големите оперни театри в света заради великолепието на гласа му, едновременно мек и мощен. В репертоара му има запомнящи се изпълнения. Сред тях са ариите на Пучини и "Отело" на Верди. Берти обаче е категоричен, че вдъхновението му идва от представителките на нежния пол. 

"Жените ме вдъхновяват, благодарение на тях мога да пея абсолютно всичко", призна с усмивка Берти. 

Признава, че Ковид пандемията е била бедствие за оперното изкуство. Въпреки това, гледа с надежда и вярва, че и публиката е жадна за изкуство. 

"Да пея е сбъдната мечта за мен, а сега се надявам да се сбъдне още една моя мечта -  връщането към живота след тази пандемия. Музиката изпълва целия ми живот. И ден не минава без музика, постоянно около мен звучи музика. Музиката е филм, в който аз съм постоянно", сподели още един от най-известните тенори в света.

Защото за Марко Берти музиката е магия, а операта – училище за живота.

Вижте повече във видеото с интервюто на Теодора Георгиева с Марко Берти.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК