Щастлива развръзка: Спасиха говорещия папагал Джаро, превърнал се в интернет звезда

След 48 часа в неизвестност той е открит до сградата на Агенция "Митници"

18.11.2021 | 19:13 Редактор: Теодора Патронова

 Изгубеният папагал Джаро е намерен. Птицата се изгуби, след като отлетя от дома си в центъра на София на 15 ноември.

"Бях отворила леко балкона и в някакъв момент Джаро изведнъж се изтръгна и излетя. Не можех да повярвам, че това се случва. Излетя към парка и аз  хукнах направо да го търся. Бях като обезумяла. Два дни и 2 нощи просто се съсипах. Организирахме търсене в социални мрежи, всеки споделя", разказа собственичката му Ирина Лалова.

Започва спасителна акция. Съседи разлепват обяви из целия квартал, отправят призиви в социалните мрежи. След 48 часа в неизвестност Джаро долита до сградата на агенция "Митници", на около 4 километра от дома му. Намират го две служителки на агенцията.

"Сутринта, в 9:30 той беше кацнал на перваза на 6-ия етаж на нашия прозорец. Издаваше различни звуци от кукуригане до грачене на гларус. Просто търсеше да ни привлече вниманието и се беше сгушил като малка топчица", обясни Здравка Стоянова.

Спасителната акция съвсем не е лесна. За да хванат папагала от вида Кралско Жако, трябва да демонтират дограмата.

От Агенция "Митници" се обаждат на собственичката на Джаро и така двамата отново се събират.

"Отварям, взимам го, той веднага на пръста ми. Позна ме веднага. Той толкова беше изнемощял, бедничкият. Той почука на пръста ми и съм толкова щастлива. Сега Джаро отново е у дома. Много съм щастлива, много съм благодарна на всички, които участваха в спасяването на Джаро. това си беше една спасителна операция", сподели Ирина.

Джаро не е просто говорещ папагал, а звезда в социалните мрежи. Има YouTube канал с близо 20 000 последователи. Участвал е в телевизионни формати и е известен с патриотичните песни, които изпълнява. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ТОНИ
преди 2 години
Чак в Люксембург се вълнувахме за Джаро ! Тъй като в България живеех близо до парка " Заимов" , се чудех къде ли може да е кацнал. Слава Богу, днес разбрах , че Джаро е намерен ! Сигнализирай за неуместен коментар