Невероятни комбинации от етерични масла за различните части от деня

Те имат редица ползи за нашето физическо и емоционално здраве

17.11.2021 | 15:25 Редактор: Жаклина Иванова
Невероятни комбинации от етерични масла за различните части от деня

Използването на етерични масла под формата на аромалампа или дифузер става все по-популярно. Освен че придават приятен аромат на помещението, етеричните масла имат редица ползи за нашето физическо и емоционално здраве.

Важно е преди да закупим и ползваме дори и с цел нанасяне върху кожата, да се допитаме до специалисти. Вижте как може да направите вашия ден по-приятен, използвайки някои масла.

Рано сутрин – аромати за събуждане

Освен с хубаво кафе или чай, може да се разсъните и с помощта на някои ароматни масла. Освен, че ободряват, те създават и една нотка на добро настроение. Ароматите като цитрусови плодове и мента са чудесни за повишаване на усещането за енергия и за повишаване на настроението ви още от сутринта.

Цитрусовите масла винаги ни карат да се чувстваме по-жизнени, а хладният, свеж аромат на ментата, определено ще ни спести втората чаша с кафе.

В дифузер или ароматична лампа ще ви трябват 5 капки етерично масло от лимон и 3 капки етерично масло от мента.

Преди обед за повече фокус

Около средата на сутринта е време, в което много хора вече са се разсънили достатъчно, за да могат да започнат с изпълняването на работните задачи. За повече концентрация и фокус, без значение дали работим от вкъщи или сме в офиса, има три аромата, които ще ни помогнат да се чувстваме приятно в работната атмосфера.

Това са:

3 капки етерично масло от грейпфрут;
4 капки етерично масло от сладък босилек;
3 капки етерично масло от кедър от атлас, отново поставени в дифузер, аромалампа.

Аромати за обедните часове

Настъпили обяд, хапваме нещо вкусно, отпускаме се, понякога дори ни се иска да дремнем. Бързаме да се върнем към работния процес и често хапваме бързо, без да се наслаждаваме на храната. Затова е време да забавим темпото, да намалим напрежението от работата и да бъдем спокойни. Има няколко аромата, които съчетават в себе си пикантност, екзотика, сладост. Добавете към вашия дифузер или лампа:

2 капки етерично масло от мента;
3 капки етерично масло от карамфил;
3 капки етерично масло от римска лайка.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК