Fortnite няма да бъде налична за сваляне в Китай, тъй като няма одобрение от властите

Местният партньор Tencent Holdings не успява да получи лиценз за пускане в страната

04.11.2021 | 20:53 Редактор: Теодора Патронова
Fortnite няма да бъде налична за сваляне в Китай, тъй като няма одобрение от властите

Световните хитови игри Fortnite и Dungeon & Fighter (DnF) Mobile вече няма да са налични за сваляне в Китай, най-големият пазар на игри в света, тъй като за производителя им става все по-трудно да получи одобрението на властите в Пекин за разпространението им в страната. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg.

Американският разработчик на игри Epic Games заяви, че ще сложи край на тригодишното си "тестване" на Fortnite, своята масово популярна игра, в Китай на 15 ноември, тъй като местният партньор Tencent Holdings не успява да получи лиценз за официално пускане на играта в страната. 

Решението на Epic да прекрати тестването в Китай и това на Nexon да пропусне пазара - засега - означават, че Tencent, най-голямата компания за игри в света по приходи, може би току-що е загубила две от най-очакваните си – и вероятно печеливши – заглавия, тъй като Пекин повишава регулаторните си изисквания за индустрията. Китайският регулатор на игрите не е издал нито едно ново одобрение за игра от края на юли, оставяйки много производители на игри в неизвестност.

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК