Какви чайове трябва да пием при кашлица?

Те подсилват имунитета

28.10.2021 | 11:11 Редактор: Искра Ангелова
Какви чайове трябва да пием при кашлица?

Свързваме есента и зимата с красив пейзаж, любими празници, но и с настинките и грипа. Отпадналост, болки в гърлото, кашлица... Неразположенията може да се проточат със седмици. Знаем, че когато страдаме от настинка или грип е важно да пием достатъчно течности, сред които и полезни чайове, които помагат да засилим имунитета и да облекчим кашлицата. Добри примери за такива са мурсалският чай, ментовия, както и:

Чай от джинджифил

Джинджифилът отдавна се използва в китайската и индийската култура и медицина, като естествено средство за облекчаване на редица неразположения. Той е отлично средство за облекчаване на гаденето, газовете в корема, мускулните болки. Също така има антибактериално действие и спомага за облекчаване на кашлицата. Чаят приготвен от пикантната подправка, помага за отварянето на дихателните пътища, като намалява възпалението в гърдите и гърлото, като повишава и защитните сили на организма.

Чай от мащерка

Чаят от мащерка е един от най-добрите чайове при кашлица и усещане за тежест в гърдите в резултат на настинка или грип. Според немско изследване, билката, приготвена под формата на ароматен чай, може да помогне при остър бронхит с продуктивна кашлица. Мащерката има антиоксидантни свойства, благоприятства здравето на сърцето, мозъка, подсилва имунитета, спомага за облекчаване на главоболието и мускулните болки.

Чай от лайка

Лайката е кралицата на билките, когато страдаме от настинки и грип. За консумацията на чай, приготвен от нея се смята, че помага за намаляване на болките и възпалението в гърлото, гърдите, действа отхрачващо. В допълнение, чаят от лайка облекчава храносмилателните проблеми, мигрената, главоболието, подобрява качеството на съня, смята се, че намалява риска от рак, засилва имунната система и други, информира az-jenata.bg.

Ехинацея

Ехинацеята е супербилка за повишаване на защитните сили на организма при настинка и грип и една от най-подходящите за облекчаване на кашлицата. Западни изследвания показват, че ехинацеята действа както на суха, така и на мокра кашлица, като отваря дихателните пътища и намалява възпалението. Смята се също, че помага за пречистването на кръвта и лимфната система.

Чай от хибискус

Приятен на вкус, с интензивен цвят, чаят от хибискус е ефективен за облекчаване симптомите на кашлица и настинка, благодарение на високата си концентрация на витамин С, която се съдържа в него. Също така консумацията му спомага за балансиране на кръвното налягане и холестерола, но и се смята, че намалява риска от камъни в бъбреците.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
IM-A-мен_DrtУАЙТBoY
преди 4 седмици
Качествени, хубави и истински, ако може - натурални на листенца. Сигнализирай за неуместен коментар