fallback

Как парфюмът влияе на бизнес отношенията ни

Мозъкът ни възприема обонянието и душевните ни състояния като едно и също нещо, твърдят специалисти

03.11.2021 | 16:10 Автор: Теодора Патронова

Знаете ли какво е общото нещо между обонянието и емоциите? Според специалисти, мозъкът ни възприема обонянието и душевните ни състояния като едно и също нещо. И преди да сте се замислили как това е възможно, допълваме с обяснението, че миризмите се обработват от обонятелната крушка, разположена в предната част на мозъка, която изпраща информация до другите области на командния център на тялото. Те поемат директно към лимбичната система, от която буквално зависи целият ни емоционален живот и която е отговорна за зараждането на всяка емоция. По този начин даден аромат, приятен или не, се обвързва моментално с това, което изпитваме в определен момент и се запаметява като едно цяло в мозъка.

Запазена марка

Парфюмът е нещо много индивидуално и точно по тази причина е най-добре всеки да направи този избор сам за себе си. Това на пръв поглед може да ви изглежда като нещо незначително, но важността му е не по-малка от поведението ни и би могло да играе важна роля за начина, по който се представяме в обществото и по който ни възприемат околните. Включително и да повлияе върху кариерата ни. Така че, ако още нямате свой фаворит, то можете да направите избора си от следния каталог https://makeup.bg/brand/24201/

Приложение на практиката

Избирайки само едно любимо ухание, което използваме често, то се превръща в нашата визитна картичка. Базирайки се на тезата на редица проучвания, ароматът, който носим върху себе си по време на бизнес среща, се запаметява от останалите присъстващи като едно цяло с впечатлението от нас. От начина, по който изнасяме реч, представяме даден проект или водим преговори - всички тези неща предизвикват определена емоция, която се обвързва с парфюма и се съхранява в мозъка им. Затова, ако сме се представили добре, е твърде вероятно всеки път, когато усетят този аромат, те да го асоциират с нас, а вследствие на това да изплуват и отличните умения, които сме показали. Така че това е един много ефективен метод, с който например да ги провокираме да сключат важна сделка с нас!

Не подценявайте силата на парфюма, защото той може да ви даде увереността, от която имате нужда, както и положителните впечатления на околните. 

 

fallback
Още от Любопитно
fallback