Weekeнд паzar променя отношението на младите към традиционния пазар

Целта на организаторите е Женският пазар да се превърне в едно модерно и съвременно пространство

25.09.2021 | 19:33 Редактор: Здравко Черкезов

За първи път в София се провежда Weekeнд паzar. Той ще продължи до края на есента, като всеки уикенд столичани ще могат да открият на едно място български продукти, книги, съвременно изкуство и богата музикална програма.

Освен български стоки, на Weekeнд паzar-а всеки може да открие своя кауза. Като например опазването на околната среда. Затова Ренета Клисарова представя своя семеен бранд за употребявани дрехи. 

"Внасяме от различни държави от Западна Европа, които подкрепят световни каузи. Така помагаме на различни каузи борещи се с глада и с бедствията по света. Освен това едно от най-важните неща при носенето на употребявани дрехи е, че спасяваме планетата от замърсяване понеже доста текстилен отпадък попада в почвата", обясни Клисарова.

Целта на организаторите е да привлекат по-млади хора и да променят отношението към традиционния пазар. 

"Weekeнд паzar-а е част от една по-голяма стратегия да превърнем Женския пазар в едно модерно и съвременно пространство, в което хората идват да видят не само традиционната представа за пазар, която така или иначе съществува", споделиха те пред Bulgaria ON AIR.

На пазара почитатели на литературата, изкуството и музиката имат възможност да ги съчетаят с необичайни храни и напитки. 

За посещение в зоната на Weekeнд паzar има входна такса от 2 лева, а парите ще бъдат използвани за подкрепа на културните прояви.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК