Иван Кристоф - Човека паяк се готви за рекорд на Гинес в Дубай

Българинът планира да го направи в условията на турбуленция

24.09.2021 | 23:55 Редактор: Георги Донков
Иван Кристоф - Човека паяк се готви за рекорд на Гинес в Дубай

Човека паяк Иван Кристоф тренира за бъдещи спасителни мисии на огромна височина и има намерение да постави световен рекорд за Гинес в Дубай.

"Подготвям специален полет на самолет от София до Дубай за бизнес форум в подкрепа на доброволческото спасяване. Уреждам там да се направи световен рекорд за Гинес, който да бъде подарък за България и ОАЕ", разкри Кристоф.

Българинът с канадски паспорт възнамерява да постави световния рекорд във въздуха, летейки в условията на турбуленция, пише "Монитор".

"Ще използваме най-новата екипировка за дишане на кислород в екстремни ситуации и на екстремни височини при въздушен десант. Тествахме авангардни газоспасителни олекотени системи, както на земята, зад загряващ самолет преди полет", обясни още Кристоф. 

Човека паяк обясни, че той е екипът му са започнали подготовката за въздушни операции на височината на осемхилядници. 

"Ще ползваме най-добрата в света специализирана техника и мобилна кислородна апаратура. Една от идеите е в тези рекорди да участва и българка", уточни българинът.

Кристоф съобщи, че за проекта ще съдейства и дубайската филмова звезда и продуцент Мансур Алфеели, който вече сам е заснел два филма за България.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК