Блокада на любовта - как сами бягаме от щастието си

В живота си ние често привличаме определени събития или ги отхвърляме

22.09.2021 | 20:28 Редактор: Жаклина Иванова
Блокада на любовта - как сами бягаме от щастието си

В живота си ние често привличаме определени събития или ги отхвърляме. Липсата на любов в живота като партньор, обикновено показва, че ние сами сме причина за определени блокажи, които я държат далече от нас. Ако скоро не сте били във връзка, но търсите любовта, вижте тези начини, по които я блокирате.

Страхът да бъдете видени

Когато някой ви направи комплимент, става ли ви неудобно? А когато ви похвалят за работата ви или друго, отклонявате ли похвалите към вас? Приемането на комплименти, както и тяхното отправяне, без да чувстваме неудобство е първата стъпка от това да отворим сърцето си за получаването на любов. В случай, че не можете да приемате комплименти, има вероятност сами да блокирате любовта към себе си.

Ето защо се опитайте да се научите да приемате с усмивка и похвалите към вас и да оценявате себе си, да се възхищавате на милите думи на другите. Вашата самооценка или липса на такава (особено положителна) е видима за другите.

Страх от това да дадете

Не забравяйте - за да получите любов, трябва да сте отворени да давате. Да бъдеш отворен за даване на любов означава, че не само обичаш и вярваш в себе си, като човек, партньор в любовна връзка, но и в хората и света край себе си.

Това понякога може да бъде предизвикателство, особено ако сте преминали през любовно разочарование и ви е страх да не страдате отново. Ето защо е хубаво да практикувате доверие, да сте по-усмихнати, позитивни, да вярвате в себе си, че сте уникални, защото сте такива.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК