Чудак по природа: Ето ги правилата, които Мъск налага на служителите си

Според него дългите срещи са загуба на време 

31.08.2021 | 09:54 Редактор: Искра Ангелова
Чудак по природа: Ето ги правилата, които Мъск налага на служителите си

Правилата на работното място са задължителни. Правилата помагат за поддържане на здравословна и професионална работна среда. И докато някои от тях трябва да бъдат спазвани усърдно има и такива, които понякога могат да бъдат пренебрегвани. 

Успехът на компанията зависи от работната среда. 49-годишният Илън Мъск, който е определение успешен бизнесмен, направи това, за което малцина мечтаят. Главният изпълнителен директор на SpaceX и главен архитект на Tesla със сигурност умее да управлява бизнеса си и служителите си.

Ето и кои правила той налага на работното място: 

Дългите срещи са загуба на време 

В имейл през 2018 г. Мъск коментира, че едночасовите срещи могат да загубят времето на хората. Тези срещи могат лесно да се превърнат в непродуктивни и скучни. По неговото усмотрение по-кратките, но чести срещи са ключът към решаването на задачите. 

Да напуснеш среща не е грубо 

Той също така споменава в имейла, че ако темата не е релевантна за работата на някой присъстващ служител, той съвсем спокойно може да стане и да напусне. Според него това не е проява на неуважение и грубост, а рационално практично мислене. 

Прости думи - по-ясна комуникация 

Термините са част от всяка професия, но човек трябва да се стреми да обяснява максимално просто и ясно не само на клиентите, но и на колегите си. Сложните специфични думи е препоръчително да бъдат избягвани, за да не се получава неразбирателство. 

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК