Италианец си татуира QR кода от сертификата за ваксината си

"Много е оригинално, харесва ми да съм различен", каза той

23.08.2021 | 22:54 Редактор: Искра Ангелова
Италианец си татуира QR кода от сертификата за ваксината си

Италиански студент на 22 години реши да татуира на ръката си QR кода от сертификата за ваксината си срещу Ковид-19, съобщи АФП.

Документът се изисква за достъп в заведения и кина и занапред Андреа Колонета от областта Калабрия в южната част на Италия само ще повдига ръкава на лявата си ръка, за да удостовери, че е имунизиран срещу Ковид-19.

"Много е оригинално, харесва ми да съм различен", каза младият мъж пред изданието "Кориере дела Калабрия", след като се превърна в знаменитост благодарение на кадри в социалните мрежи Instagram и TikTok.

Родителите му не били много ентусиазирани, обясни той. "Насърчиха ме...да бъда по-малко импулсивен и да помисля, преди да го направя".

Видеозапис, публикуван в TikTok от автора на татуировката Габриеле Перелоне показва младежа, който вдига ръката си, за да бъде снимана, преди да влезе в заведение на McDonald's. На следващия кадър се вижда как охраната сканира снимката на татуирания код, но записът прекъсва и не се разбира дали това било достатъчно, за да бъде допуснат Андреа в заведението, съобщава "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК