Детско щастие: Книжно парти зарадва най-малките във Варна

Специален гост парти беше писателят Асен Сираков

06.08.2021 | 19:53 Редактор: Здравко Черкезов

Детско книжно парти зарадва децата във Варна. Събитието е част от традиционния форум " Алея на книгата" и се провежда за първия път в морския град.

Викторина с награди и много изненади зарадваха малки и големи почитатели на книгите. Гост на детското парти беше писателят Асен Сираков, който представи новата си четирилогия за семейно четене " Четвъртото неизвестно". 

"Това са четири истории без възраст като за семейно четене. "Малкият принц", "Алиса в страната на чудесата", приказките на Ханс-Кристиан Андерсен, "Карлсон, който живее на покрива"...", изброи Сираков.

Организаторите разказаха на малките читатели как се прави детска книжка. За дългия й път - написването, илюстрирането, отпечатването й и как стига до книжарницата. Децата бяха въудушевени от срещата си с принцесата на книгите и разказаха за своите любими заглавия и приказни герои. 

Родителите споделиха, че се опитват да възпитат любов към книгите в децата си, макар и да са често безпомощни пред светещите и звучни екрани на телефоните и плейстейъшъните. За това и посланието на детското книжно парти във Варна беше да си припомним, че магията на книгата е между самите редове, там, където започва въображението.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК