Няколко хитрини за отстраняване на лошата миризма в дома

Кафето действа като естествен дезодорант

03.08.2021 | 10:53 Редактор: Юлия Христова
Няколко хитрини за отстраняване на лошата миризма в дома

Ако в дома ви има мухъл или застояли стари вещи, вероятността да се разнася неприятна миризма е голяма. Първото нещо, което трябва да направите, е да проветрите много добре. Следващата стъпка е почистване на мухъла и дезинфекциране, с което да намалите риска за здравето си. А какво да правите с лошата миризма?

Ето няколко натурални начина да се справите с лошата миризма в дома.

Смляно кафе

Кафето има много приятна и силна миризма. То абсорбира останалите лоши миризми в дома, действайки като естествен дезодорант. Разположете чинийки с прясно смляно кафе в ъгълчетата на дома. Те ще абсорбират неприятните миризми.

Морска сол

Морската сол също има силно абсорбиращи свойства. Достатъчно е да я разположите в купички на различни места в дома, за да премахнете неприятните миризми на застояло и мухъл. Морската сол абсорбира и миризми след готвене.

Екстракт от ванилия

Ванилията е чудесна за премахване на лоши миризми от дома не само защото абсорбира неприятния мирис, но и ароматизира. Тя е естествен ароматизатор, дезодорант за дома, който оставя усещане за свежест.

Изсипете малко течна ванилия в някакъв съд. Поставете го в зоната, където има натрупани плесени и мухъл. Ароматът на ванилията бързо ще се разнесе из целия дом след почистването му.

Лимонови корички

Настъргани кори от пресен лимон е друго добро средство да ароматизирате дома си. Лимонът има свойството да поглъща неприятните миризми. Благодарение на лимонената киселина той абсорбира нежелания мирис, като оставя усещане за свежест и чистота. Разпръснете лимонови корички в чинийки из кътчетата на дома и ги оставете да си свършат работата.

Цялата статия четете на az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК