Вал Килмър с откровен автобиографичен филм за живота след рака

"Вал" представя изключително тежки кадри, свързани със заболяването, което му отнема гласа

09.07.2021 | 23:31 Редактор: Десислава Атанасова
Вал Килмър с откровен автобиографичен филм за живота след рака

Ретроспекция на живота си до този момент – това прави холивудската звезда Вал Килмър в брутално честния документален филм "Вал", който бе представен в рамките на 74-ото издание на феста в Кан.

Актьорът, който доби световна слава в "Топ Гън" (1986), е продуцент на новото заглавие. Освен това обаче и самият той е автор на голяма част от кадрите, използвани за целите на продукцията.

Прочут в пиковите години от кариерата си като проблематична звезда, Килмър не бяга непременно от етикета. Въпреки това представя истината за себе си – такава, каквато той я вижда. Воден от скръбта си по загубата на своя брат, който умира едва на 15-годишна възраст, той се отдава максимално на кариерата си.

"Вал" обаче далеч не е преглед на филмографията на актьора. Той представя изключително тежки кадри, свързани със заболяването, което в крайна сметка му отнема гласа.

Килмър не се свени и днес да застане пред камерата си, като се показва с дихателната тръба, която трябваше да си сложи след трахеостомията, наложила се заради рака на гърлото.

Режисьори на документалната изповед са Лео Скот и Тинг Пу, а цялата история е озвучена от 26-годишния син на Вал Килмър – Джак, пише в. "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК