fallback

Как да приготвим перфектното свинско бонфиле с чесън и подправки на скара?

Направете напречни разрези в месото, но не го разрязвайте докрай

11.07.2021 | 16:11 Автор: Искра Ангелова

Свинското бонфиле е много крехко месо и не се нуждае от много време за готвене. Но как да го приготвим с чесън и подправки на скара?

Продукти:

- 1 цяло парче свинско бонфиле

- 4 супени лъжици зехтин

- 3 скилидки чесън, пресован

- 1 малка шепа прясна мащерка, нарязана

- 1 малка шепа пресен розмарин, нарязан

- Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Направете напречни разрези в месото, но не го разрязвайте докрай. Втрийте месото със зехтина. Притиснете чесновите парченца в прорезите на месото. Направете същото с подправките, солта и пипера. Втрийте много добре, така че ароматите да проникнат навътре, съветва az-jenata.bg.

Загрейте скарата или барбекюто. Печете месото както е цяло за около час, като го обръщате на всеки 15 минути.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback