Хиляди посрещнаха Джулая с надеждата, че най-хубавото предстои

Хипарите с носталгия си спомняха годините, когато празникът е бил бунт към тоталитарния режим

01.07.2021 | 14:16 Редактор: Здравко Черкезов

Хиляди посрещнаха първия изгрев на юли на морския бряг. В България Джулай морнинг е традиция от десетилетия. Съществува само в нашата страна и е символ на свободния дух.

В 5:40 слънцето изгря над морето и бе посрещната с надеждата, че най-хубавото предстои. Джулая - празникът на духа и свободата, събра край сцената до Моста хипари, които с носталгия си спомняха годините, когато празникът е бил своеобразен бунт към тоталитарния режим и младежи, за които Джулая е просто една вечер, в която можеш да се позабавляваш

Част от хипарите споделиха:

"За мен Джулая е да се събера с приятели, защото съм се върнал от чужбина и е голямо удоволствие да видя познати лица и да се съберем покрай огъня".

"Алкохол, секс, наркотици…каквото ти е кеф… Любов, каквото ти е на сърце и душа".

Шест банди свириха на сцената в Бургас. Хедлайнери на вечерта бяха група "Остава". 

"Никога не съм празнувал Джулая, аз не съм хипар. Нито харесвам самата песен толкова много. Но хората много се кефят на първия изгрев на първи юли, а аз се кефя на всеки изгрев", каза фронтменът на групата Свилен Ноев.

"Този Джулай морнинг е изключително емоционален. Първо, има страшно много хора на плажа. Изключително цветна и шарена, разностилна програма, но всички групи носят този свободен дух", посочи организаторът на Джулая в Бургас - Марияна Добрева.  

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК