Тайните на неостаряващата Джейн Фонда за вечна красота

83-годишната звезда изглежда невероятно дори след няколко десетилетия в Холивуд

30.06.2021 | 23:19 Редактор: Здравко Черкезов
Тайните на неостаряващата Джейн Фонда за вечна красота

Джейн Фонда стана точно толкова известна със своя активизъм, колкото и с актьорската си игра, което не е никак лесен подвиг, като се има предвид, че работата й в Холивуд обхваща шест десетилетия и включва две награди "Оскар", две награди БАФТА, седем "Златен глобус", две награди "Тони" и пет номинации за "Еми". И, ако имаше награда за вечна младост, сме сигурни, че Фонда щеше да спечели и нея.

83-годишната Джейн е също толкова безстрашна с активизма си, колкото и с ролите, които избира. Дори да бъде арестувана на площада, тя не се притеснява да прекара една вечер в ареста в името на това, в което вярва и за което се бори. Но това не означава, че актрисата не обръща внимание на красотата и забравя за грижата за кожата.

"Важно е хората да знаят, че фактът, че съм активистка и феминистка, не означава, че не мога да изглеждам добре", казва Фонда. Допълва, че е доста забавно да си активист и по никакъв начин не прилича на нещата, които обществото те кара да правиш. "Всъщност е изпълнено със забавление, приятно е и срещаш много приятели", споделя актрисата.

Ето как Джейн Фонда успява да победи времето

Редува различни овлажнители

Точно като всички нас, Джейн търси знаменитости, от които да черпи вдъхновение за красота. В такава се превръща Катрин Деньов, която й е казала, че никога не използва един и същи крем за кожа. Тази практика се потвърждава и от други хора в развлекателната индустрия, а според дерматолози тя е доста полезна за тялото. Именно затова Фонда често сменя овлажнителите си, за да се сдобие с хидратирана кожа по всяко време.

Знае важността на слънцезащитата

Едно от най-важните правила, които трябва да следваме всеки ден, е да слагаме слънцезащитен крем независимо от времето навън. Дори и слънцето да го няма или да не е толкова силно, защитата от UV лъчи е задължителна и не трябва да се пропуска. Дерматолози съветват да използвате продукти с минимум 30-факторна защита и да покривате всички зони, които се изложени на слънце.

Четете повече по темата в Tialoto.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК