Служителите на Uber ще работят 50% от работното си време откъдето искат

Те ще бъдат насърчавани да работят извън дома си поне четири седмици в годината

29.06.2021 | 22:42 Редактор: Юлия Христова
Служителите на Uber ще работят 50% от работното си време откъдето искат

Uber Technologies ще позволи на служителите си да работят половината от работните си часове откъдето искат като част от стратегията за връщане в офиса, твърди източник, запознат с въпроса, според когото компанията ще обяви официално плана си днес, предава Ройтерс.

В рамките на една от най-гъвкавите политики, предлагани до този момент от голяма американска технологична компания в момент, в който пандемията отслабва, Uber планира да каже на своите служители, работещи в офиси, че трябва да прекарват поне 50% от времето си там.

За разлика от много други компании тази политика не означава, че трябва да прекарват поне три дни седмично в офиса, допълва източникът. Вместо това служителите могат да се появяват в офиса пет дни в рамките на една седмица, а следващата да я прекарат у дома.

Планът представлява промяна спрямо април, когато Uber заяви, че от септември „служителите могат да работят от вкъщи до два дни седмично, но с ясното очакване, че трябва да идват в офиса три дни в седмицата“.

Когато работят от дистанция, служителите могат да са където поискат, включително у дома, със семейството си и дори на някоя екзотична дестинация. Те ще бъдат насърчавани да работят извън дома си поне четири седмици в годината, посочва източникът, цитиран от investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК