fallback

Недялко Йорданов подаде сигнал, че НПО е отвлякла котката му

Лъки липсва на всички, най- вече на неговия верен приятел Шаро

28.06.2021 | 19:55 Автор: Юлия Христова

Поетът Недялко Йорданов подаде сигнал, че неправителствена организация за защита на животни е отвлякла котката му и я е продала в Германия. От организацията твърдят, че са прибрали животното от улицата, защото е сляпо и безпризорно.

Котето Лъки липсва на всички, най- вече на неговия верен приятел Шаро.

Лъки е част от семейството на Недялко Йорданов и любимец на внуците му. До деня, в който се прибира в Бургас и разбира, че Лъки е прибран от улицата от две жени, представили се от неправителствена организация. 

"Пет години живее котето тука, пет години. Tо познава всяко кътче. То си излиза, от време навреме, и пак се прибира. Излязло е на улицата и някаква го прибрала и комшийката го попитала защо го взимаш", обясни той.

Когато поетът е в София, за котето се грижи Иван.

"След като се даде гласност се появи информация, че това коте се намира в Германия - осиновено", допълни Йорданов.   От организацията обясниха, че прибират котки от улиците, за да ги кастрират или лекуват и отново ги връщат там.

"Тази котка, която  е осиновена вероятно е другa, заблудила съм се. Днес ще имам снимки на котката, която  е осиновена в Германия, ако това не е Лъки, значи Лъки е върната по местообитание", обясни председателят на НПО Purr Paws Лилия Стоянова.

Какво се  случило с Лъки остава загадка. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback