Ето кои са признаците, че някой е привлечен от вас

Когато говорите с някого, който ви харесва, забележете как зениците му започват да се разширяват

22.06.2021 | 20:56 Редактор: Жаклина Иванова
Ето кои са признаците, че някой е привлечен от вас

Езикът на тялото може да е също толкова красноречив, колкото и думите. Понякога дори той говори повече от казаното. Стига да умеете да разчитате тези невидими думи, които тялото произнася, ще можете да усетите нагласите на събеседника си.

Има някои признаци, според езика на тялото, които издават дали човекът срещу вас е привлечен от вас. Вижте кои са те:

Зениците му се разширяват

Когато говорите с някого, който ви харесва, забележете как зениците му започват да се разширяват, докато ви гледа в очите. Това е несъзнателна и неконтролируема реакция на нервната система, която изпраща сигнали към мозъка и очния нерв, карайки зениците да се уголемяват. Реакцията е провокирана от вълнението, което човек изпитва, когато говори с обект на желания. Окситоцинът и допаминът в мозъка карат зениците да се разширяват.

Не мига често

Друг издайнически знак на привличане и вълнение е по-рядкото мигане. То отново е несъзнателно и е провокирано от желанието на привлечения от вас човек да ви погълне с поглед, да попие всяка дума, да се представи във възможно най-добрата си светлина, за да го харесате и вие.

Променя тона на гласа си

Когато някои ви харесва или е привлечен от вас, тонът на гласа му несъзнателно се покачва. Най-добре ще го забележите, ако го чуете да говори с друг. Така ще направите разликата.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК