Тотален хит: Пловдив привлече CNN с уникално копие на кафенето от "Приятели"

Собственикът на Central perk застана пред камерата на Bulgaria ON AIR

03.06.2021 | 18:15 Редактор: Тодор Петров

Световни медии стигнаха до Пловдив, за да покажат единственото кафене в Източна Европа, което е точно копие на това от сериала "Приятели". 

Идеята за кафенето се ражда съвсем случайно.

"Както може да се очаква, съм много голям фен на сериала "Приятели". И един ден, докато си гледам вкъщи в хола поредния епизод и се смея на шегите, които ги знам наизуст, си казах: Това място Central perk е страхотно и дори, ако не си фен на сериала би било страхотно, ако отидеш там на кафе - да си стоиш, да си бичиш айляк", сподели собственикът Елин Николов. 

Първото, което виждат посетителите, е емблематичният оранжев диван, докаран в Пловдив специално от Белгия. Всеки, който иска да се потопи в атмосферата и декора, точно такъв, какъвто е в сериала "Приятели", може да заповяда тук на място. 

За да види точната реплика на кафенето, в Пловдив идва и екип на CNN. 

"Телефонът ми позвъня, беше чуждестранен номер. Помислих, че е клиент за резервация, тъй като доста често се случва това. Вдигнах и беше англичанин, който се представи за журналист от СNN", разказа Николов. 

Макар и смела, мечтата на Елин е някой ден любимите му герои да посетят точно неговото кафене. А новината за събирането на любимите приятели на екрана е притегателна сила за феновете. Едно е сигурно – сериалите имат край, но приятелството - не. 

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК