Принцът на романса Ричард Клайдерман пред Bulgaria ON AIR: Животът ми има повече бели клавиши, отколкото черни

Световноизвестният пианист даде специално и много емоционално интервю за Bulgaria ON AIR

31.05.2021 | 17:53 Редактор: Юлия Христова
Принцът на романса Ричард Клайдерман пред Bulgaria ON AIR: Животът ми има повече бели клавиши, отколкото черни

Пред репортера и международен редактор на Новините ON AIR Теодора Георгиева, виртуозът на пианото разкри как се е отразила пандемията за самия него.

"Това ми се случва за първи път от повече от 40 години - да не пътувам, да нямам концерти, да си стоя вкъщи. Много работих у дома, правих аранжименти, възползвах се от времето да създам нови парчета. И един ден не минаваше без да свиря. Добре че беше музиката, съпругата ми", сподели пианистът специално за Bulgaria ON AIR.

Той свири на пиано от 6-годишна възраст, а пиесата "Балада за Аделин" го превръща в световна звезда. Признава, че и в най-смелите си мечти не е очаквал такъв успех. И е категоричен - той се дължи на талант и голяма доза късмет.

Самият Клайдерман, който си печели прозвището „Принцът на романса“ признава, че музиката е не само негово призвание, но и начин на живот. Тя му помага да се справи и с една от най-големите мъки в живота му.

"Загубих дъщеря си, тя почина преди няколко години и когато трябваше да направя концерти, музиката ми помогна да превъзмогна тази мъка. Когато имам тревоги, също благодарение на музиката аз забравям поне за малко тревогите и проблемите", сподели пианистът пред Теодора Георгиева.

Въпреки болката, Клайдерман признава, че в живота му има повече бели клавиши отколкото черни, защото гледа с надежда. Определя живота си с една дума - щастие, но три пъти щастие, щастие, щастие.

А от какво зависи това щастие – гледайте цялото ексклузивно интервю на великия пианист пред Теодора Георгиева на 1 юни в „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR, както и откъс от него днес в централната емисия на Новините ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК