Висящ козунак: Пекарна в София предлага да направим подарък за непознат в нужда

Идеята се ражда миналата година по време на първия локдаун

30.04.2021 | 20:02 Редактор: Никола Симеонов

Преди празника малка пекарна в София отново предлага безплатни козунаци за хора нужда. Оттам дават възможност на всеки клиент заедно с поръчката си да купи и т.нар. "Висящ козунак“ за човек, когото не познава. Идеята се ражда миналата година по време на първия локдаун и се радва на голям интерес и сега.

Точно преди година, докато страната е в извънредно положение заради коронавируса, много хора остават сами за Великден. За да помогне на нуждаещите сe, пекарната на Дарин Стойков започва благородна инициатива

"Инициативата е много проста. Хората, които имат възможност, плащат козунак за някой друг. За човек, който не познава, за човек, който е в нужда, и понеже ние твърдим, че на доброто трябва да се помага, на всеки такъв платен висящ козунак, ние даряваме един от нас", заяви Стойков.

Година по-късно мерките са разхлабени, но нуждаещи се от внимание по празниците все още има.

"Всеки може да дари. Никой не сме върнали. Днес имаме няколко обаждания и съобщения от хора от Берлин. Едно момче от Истанбул ни писа, че ни е превело пари. Каза, имайте ме в предвид, парите ще дойдат след празниците. Не знам какво да кажа. Ние сме меко казано учудени", каза Стойков.

Дарин споделя, че има толкова желаещи да дарят козунак и грижа, че той и колегите му ще продължат с инициативата и след великденските празници.

"На доброто трябва да се помага. Сигурен съм, че навсякъде има нещо, което има нужда някой да отдели 1 час от времето си или да отдели 10 лв.", добави собственикът.

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Информация
преди 2 години
ул. ,,Ангел Кънчев" 20, 1000 Център, София Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Aз ви казвам:
преди 2 години
Защо не давате информация къде да дарим??? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Aз ви казвам:
преди 2 години
Защо не давате информация къде да дарим??? Сигнализирай за неуместен коментар