Жест на солидарност: Политик в Мексико откри предизборната си кампания в ковчег

Политиците мълчат за високите нива на организираната престъпност, заяви той

07.04.2021 | 20:40 Редактор: Жаклина Иванова
Жест на солидарност: Политик в Мексико откри предизборната си кампания в ковчег

Кандидат-депутат в мексиканския парламент стартира предизборната си кампания в ковчег, за да изрази солидарност с хилядите загинали в пандемията от коронавируса и свързаното с картелите насилие.

Карлос Майорга, кандидат за долната камара на парламента от партията Encuentro Solidario в северната част на Чихуахуа, заяви, че изпраща послание към политиците, че хората умират "поради тяхното безразличие".

Майорга e пристигнал на предизборен митинг в позлатен ковчег на мост между мексиканския граничен град Сиудад Хуарес и Ел Пасо, Тексас.

Той e бил придружен от сътрудниците си, носещи лични предпазни средства и букети цветя, за да привлече вниманието към жертвите на коронавируса в Мексико, които вече са над 200 000 души, пише dnes.bg.

"Политиците мълчат за високите нива на организираната престъпност. Те мълчат за хаотичната ситуация около коронавируса", каза Майорга.

Повече от 300 000 души са били убити в Мексико, откакто правителството въвлече армията във войната срещу наркокартелите през 2006 г., сочат официални данни. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК