В САЩ подготвят шокиращ доклад за НЛО?

Той трябва да бъде публикуван съвсем скоро

24.03.2021 | 23:16 Редактор: Здравко Черкезов
В САЩ подготвят шокиращ доклад за НЛО?

Пилотите на Пентагона са се срещали с много неидентифицирани летящи обекти, много повече, отколкото са разказвали на обществеността. Това твърди Джон Ратклиф, бивш директор на Националното разузнаване в администрацията на Тръмп.

Ратклиф каза пред Fox News, че предстоящият доклад на Пентагона за НЛО ще съдържа повече детайли за взаимодействия с тях, отколкото е било съобщено по-рано. "Има много повече наблюдения, освен тези, които са станали публично достояние", заяви той, цитиран от Dnes.bg. "Някои от тях са разсекретени. Когато говорим за наблюдения, говорим за обекти, които са били видени от пилоти на ВМС или ВВС или са били забелязани чрез сателитни изображения, извършващи действия, които са трудни за обяснение и движения, които са трудни за възпроизвеждане, тъй като нямаме технология за пътуване със скорости, които надвишават звуковата бариера."

Струва си да приемем коментарите на Ратклиф с капчица съмнение, но този доклад се очаква от месеци и има смисъл, че в него ще бъдат включени допълнителни наблюдения на НЛО.

Миналата година американският флот пусна официални версии на изтекли преди това видеозаписи, показващи пилоти на военноморските сили, които взаимодействат с това, което Ратклиф нарича НЛО.

"Накратко, нещата, които наблюдаваме, са трудни за обяснение. Има доста такива. Мисля, че тази информация се събира и ще бъде разпространена по начин, който американската общественост ще може да я види", обяви той.

Възможно е повечето, ако не всички, тези НЛО-та да бъдат обяснени с газ, отражения, трикове на светлината и частици в електронните сензори. "Когато виждаме тези неща, ние винаги търсим правдоподобно обяснение. Времето може да причини смущения, зрителни смущения" каза Ратклиф. "Но има случаи, в които нямаме добри обяснения за някои от нещата, които сме виждали."

Ратклиф подчерта, че тези наблюдения са повсеместни и нямат ясен модел. "Когато говорим за наблюдения, това не е просто пилот или просто сателит, или просто някаква колекция от разузнавателни данни. Обикновено имаме множество сензори, които улавят тези неща", каза той. "Те са необясним феномен и има доста повече за тях, отколкото обществото знае."

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК