Къщата от "Мълчанието на агнетата“ скоро ще се превърне в атракцион

Новият собственик Крис Роуън е човек от шоубизнеса

19.02.2021 | 21:02 Редактор: Юлия Христова
Къщата от

Къщата на серийния убиец Бъфало Бил от култовия филм "Мълчанието на агнетата“ скоро ще се превърне в атракцион за любителите на филмите на ужасите, съобщава сайтът Rolling stone.

Имотът с кокетната иначе вила, който се намира в американския щат Пенсилвания, е бил обявен за продажба през октомври миналата година и малко по-рано през този месец е бил закупен за почти 300 000 долара, става ясно от страницата в Инстаграм на агенцията за недвижими имоти, осъществила сделката.

Новият собственик Крис Роуън е човек от шоубизнеса, голям фен на хорър филмите, и има намерение да предложи на себеподобните си специални туристически хорър турове, по време на които те да посетят местата, където преди 30 години е снимана лентата на Джонатан Деми, спечелила 5 награди "Оскар“. Обиколките ще включват и пансион с храна и преспиване в къщата на психаря Бъфало Бил, изигран във филма от актьора Тед Ливайн. Имението още не е отворено за  посетители, но се очаква това да стане в най-близко бъдеще. „Страстта ми по киното ми помогна да се сдобия с къщата на Бъфало Бил. Имам много идеи как да съхраня историята й и да я споделя с онези, които обичат филма не по-малко от мен“, казва Роуън.

Във филма "Мълчанието на агнетата“ агентът на ФБР Кларис Стърлинг (Джоди Фостър) е по следите на серийния убиец Бъфало Бил (Ливайн), който одира жертвите си – млади жени. В разследването й помага друг сериен убиец – д-р Ханибал Лектър (Антъни Хопкинс), психиатър канибал, който излежава присъда в затвора.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК