Казусът "Бакалова": Професор от НАТФИЗ срещу българската сензация в Холивуд

Вълна от критики заля преподавателя Иван Добчев 

18.02.2021 | 19:25 Редактор: Тодор Петров

Вълна от критики срещу професор от НАТФИЗ след изказване за актрисата Мария Бакалова. 

Един професор от НАТФИЗ срещу българската сензация в Холивуд. Режисьорът проф. Иван Добчев срещу номинираната за "Златен глобус" Мария Бакалова. Едно скандално интервю пред "Площад Славейков" вече втори ден провокира полюсни коментари не само в артистичните среди. 

"Ако имаше по-сериозен опит и отиваше натам, вероятно нямаше да я предпочетат. Предпочели са я,защото е напориста и спонтанна. Но не е неопитна, напротив, с тези неща много бързо се трупа опит... Как да се слагаш - на мъже или на публиката. От това бързо се натрупва опит, защото болшинството хора - и артисти особено, са суетни и искат да бъдат желани, пожелавани на всяка цена", смята проф. Добчев. 

В същото време самата Мария Бакалова - момичето от "Меден рудник", което накара мнозина българи да повярват в себе си, във всяко свое интервю, говори за родината. Пред българския сайт "Булеварди" тя признава, че обучението ѝ в НАТФИЗ при проф. Добчев ѝ е помогнало по пътя нагоре. 

"Помогна ми системата на Добчев, която се опитах да усвоя в придължение на 4 години. Все още не знам дали съм, понеже беше малко по-особена. В "Сфумато" и като образование, което получих в НАТФИЗ, в класа на Добчев, винаги е било малко отвъд", споделя актрисата.

Редица разчетоха думите на Добчев като откровена и незаслужена обида спрямо Мария Бакалова. 

"Тя говори за своя професор с уважение и благодарност", коментира журналистът Георги Тошев.

Виолина Доцева е кандидатствала заедно с Мария в НАТФИЗ. Заедно са репетирали и мечтали. Споменът от тези времена са запечатали в татуировки, които са си направили тогава. 

"Малко преди кандидатстването направихме тези татуировки в знак на нашето приятелство с Надежда Рашева. Надявахме се много да ни приемат и трите. Мария беше много организирана , много неща беше прочела", разказа Виолина.

Двете успяват да преборят конкуренцията и влязат в класа на професор Добчев. Днес, според Виолина, преподавателят им не е искал да обиди Мария.

"Той за пореден път беше брутално искрен. Такъв, какъвто е и неговият театър. Може би е било малко грубо за някои хора, които не го познават. Но аз, познавайки го, съм убедена , че той не казва нищо против Мария и не казва това, че не я подкрепя", смята Доцева.

За ролята си в "Борат" на 28 февруари Мария Бакалова ще се състезава рамо до рамо с холивудските актриси Мишел Пфайфър, Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк за "Златния глобус".

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 3
Измислена
преди 3 години
1
2 rate up comment rate down comment 4
Нина
преди 3 години
Много ми харесва тази актриса Сигнализирай за неуместен коментар