Kотаракът Лари вече 10 г. държи под око всички на “Даунинг Стрийт” 10

Той е осиновен от лондонски приют за животни

14.02.2021 | 23:02 Редактор: Юлия Христова
Kотаракът Лари вече 10 г. държи под око всички на “Даунинг Стрийт” 10

Като Главен ловец на мишки, котката Лари е част от британския политически пейзаж вече десетилетие, обслужвайки трима министър-председатели на поста им на “Даунинг Стрийт” 10.

Сиво-бялата котка пристигна на “Даунинг Стрийт” 10 на 15 февруари 2011 г. на четиригодишна възраст. Той е осиновен от лондонския приют за животни “Battersea Dogs & Cats Home” и е избран заради уменията му за ловене на мишки, според биографията му на уебсайта на “Даунинг Стрийт”.

Лари получи титлата Главен ловец на мишки – първият обитател на известната резиденция и офис на премиера, който я придобива. Но докато в първите си месеци той наистина е хванал три мишки, според Дейвид Камерън, първият му премиер, оттогава Лари е разочароващ, оставяйки нещата на “етапа на тактическо планиране”. Независимо от това, този безгрижен хитрец държи властта.

Въпреки че му липсва инстинкт на убиец, Лари е накарал да настръхва козината на много недипломатични котешки съперници, включително Палмърстън, черно-белия жител на близкото външно министерство. След сблъсък с Лари, Палмърстън врътна опашка, напусна политиката и се оттегли в провинцията през 2020 г.

Дипломацията на “мека сила” на Лари "е пленила сърцата на великата британска общественост“, според “Даунинг Стрийт”, пише БГНЕС. Това включва изграждане на връзки с журналистите, фотографите и снимачните екипи, разположени отвън, които го възнаграждават с галене и закуски.

Откакто е възприет за член на персонала на “Даунинг Стрийт”, Лари е съжителствал с Тереза ​​Мей и сега с Борис Джонсън.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК