Няколко общини предлагат безплатно сключване на брак на 14 февруари

В София желание за това в неделя са заявили 25 двойки

13.02.2021 | 12:29 Редактор: Юлия Христова
Няколко общини предлагат безплатно сключване на брак на 14 февруари

Сватба без пари предлагат част от общините у нас в Деня на влюбените. Тази година празникът се пада в неделя и обичайно много двойки избират да си кажат заветното "да“ точно на тази дата.

Въпреки че Денят на Св. Валентин през 2021 се пада през уикенда и опцията бракосъчетанието да е безплатно, голям наплив от желаещи няма. Това показа проверка на "Монитор“ в обредните домове в страната.

Така например в София желание да сключат брак в неделя са заявили 25 двойки. Ако церемонията е проста - без музика, хор и почерпка за гостите, младоженците няма да плащат нищо на общината.

Безплатно ще се сключва брак и в Хасково и Димитровград в Деня на влюбените 14 февруари. В Хасково вече пет двойки са заявили желание да си кажат заветното "да“ на сакралната дата. В Димитровград засега има само една двойка. Традицията в бригадирския град започна преди 7 години. Съобразно мерките при пандемия сключването на бракове се осъществява в тесен кръг в ритуалната зала, където освен общинската служителка и новобрачната двойка са и техните свидетели - кумовете.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК