Няколко натурални начина да прочистите организма си

Високият холестерол може да причини омазняване на черния дроб или стеатоза

19.01.2021 | 22:20 Редактор: Искра Ангелова
Няколко натурални начина да прочистите организма си

Голяма част от имунната ни система е концентрирана в чревната флора. Ако полезните бактерии в червата не са в достатъчно добро състояние, детоксикирането на организма и предпазването му от болестотворни процеси се затруднява. Можем да помогнем на тялото си със силата на храната. Някои храни имат невероятни ползи в детоксикирането.

Ето кои са те.

Авокадо за детокс на черния дроб

Високият холестерол може да причини омазняване на черния дроб или стеатоза. Авокадото съдържа полезни мазнини, които блокират токсичността на клетките на черния дроб и могат да допринесат за понижаване на лошия холестерол. Включвайте авокадото по-често в менюто си.

Ананасът понижава холестерола

Активното вещество в ананаса – бромелаин, има свойството да разгражда мазнините и мастните натрупвания. По този начин тялото ни успява правилно да разгражда протеините и да освобождава енергия. Правилният метаболизъм е от ключово значение за контрола на холестерола. Ето защо ананасът е много полезен за понижаване на кръвното налягане, сърдечносъдовия риск и образуването на плаки по съдовете.

Киселото зеле детоксикира и прави кожата по-чиста

Ферментиралите храни са много полезни за здравето на чревните бактерии. Те ги подхранват и доставят важни фибри, от които тялото има нужда. Това прави усвояването на витамини и минерали по-лесно за организма. Резултатът е повече енергия и нормален естествен детокс на тялото.

Пресните и сушените кайсии облекчават запек

Запекът причинява задържане на токсини в тялото. За да облекчите изхождането, наблегнете на пресните и сушени кайсии. В тях, както и в други сушени плодове, има изобилие от фибри, които подхранват бактериите в червата и ускоряват техните движения.

Четете цялата статия в www.az-jenata.bg.

Снимка: Pexels

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК