Заради страх от Ковид-19: Мъж живя 3 месеца на летище

Служителите така и не успели да го разкрият

18.01.2021 | 21:15 Редактор: Ралица Братанова
Заради страх от Ковид-19: Мъж живя 3 месеца на летище

Адитя Сингх прекарва три месеца живеейки на летището в Чикаго. 36-годишният мъж се страхувал от Ковид-19 и останал в защитената зона на международното летище. В събота, след като служители на летището го помолили да се идентифицира, той е бил задържан, съобщават от CNN.

Сингх им показал бадж, който обаче бил собственост на един от оперативните мениджъри, който съобщил, че е изчезнал през октомври.

Според информация от полицията мъжът пристигнал с полет от Лос Анджелис до международното летище О'Хеър на 19 октомври. Той е намерил баджа на летището и "се е уплашил да се прибере у дома заради вируса Ковид-19".

Мъжът е живял на милостта на други пътници, пише Dnes.bg.

Съдията от окръг Кук Сузана Ортис изрази изненада от обстоятелствата по случая.

"Ако ви разбирам правилно, вие ми казвате, че лице, което не е служител, е живяло в защитената част от терминала на летището О’Хеър от 19 октомври 2020 г. до 16 януари 2021 г. и не е било открито?"

Сингх живее в предградие на Лос Анджелис и няма криминално минало според помощник-защитника Къртни Смолууд. Не е ясно защо е бил в Чикаго. Той е обвинен както за престоя в забранената зона на летището, така и за кражба. Присъдата му е забрана за влизане на територията на летището, ако не внесе $1000 гаранция.

"Съдът намира тези факти и обстоятелства за доста шокиращи за предполагаемия период от време", каза съдия Ортис.

"Въз основа на необходимостта летищата да бъдат абсолютно сигурни, така че хората да се чувстват защитени при пътуване, намирам, че тези предполагаеми действия го правят опасен за общността."

Департаментът по авиация в Чикаго, който контролира летищата в града, казва в изявление:

"Въпреки че този инцидент продължава да бъде разследван, успяхме да установим, че този джентълмен не е представлявал риск за сигурността на летището или пътуващата общественост."

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК