Лесни и бързи идеи за коледна тренировка

След хапването и пийването по Коледа е важно да обърнем внимание на талията

26.12.2020 | 12:55 Редактор: Радостина Димитрова
Лесни и бързи идеи за коледна тренировка

Очаква ни тежък сезон на маса. Както винаги, по Коледа има повече хапване и пийване и ако не внимавате, може да се отрази на талията ви. Ето една добра причина да не се отдавате на мързел и да продължите да спортувате и в празничните дни. И все пак ако не искате да се претоварвате, няма нищо лошо да оптимизирате и модифицирате физическата си активност така, че хем да е ефективна, хем да отнема по-малко време и да ви зареди с енергия.

Ето няколко идеи за коледна тренировка, която ще ви даде увереност и спокойствието да се отдадете на някое и друго вкусно изкушение:

Джогинг

Джогингът на открито не е просто натоварване, той може да бъде едно много приятно удоволствие. Да тичаш сред природата, слушайки любимата музика е много тонизиращо, успокояващо и зареждащо. Направете си 30-минутен джогинг и след това посрещнете с усмивка коледните предизвикателства, пише Tialoto.bg.

Бърза HIIT тренировка

Според проучванията дори 10-15 мин. високоинтензивна тренировка е напълно достатъчна да активира мускулите и метаболизма ви и да горите калории. Този тип тренировки обикновено са със собствено тегло, интервални и кръгови.

Можете да си направите следната домашна серия с 3-4 повторения на целия кръг.

1 мин бягане на място; 45 сек бърпита; 45 сек джъмпинг джакс; 45 сек стандартен клек, съчетан с напад – клек напад (ляв крак), клек – напад (десен крак); 45 сек скачане на въженце (може и без самото въже); 45 сек клек-висок скок.

Правете по 30 секунди почивка между всяка серия и никаква почивка при смяна на упражненията в един кръг.

Танци

Танците освобождават. А най-хубавото е, че се правят на музика, което превръща движението в много приятно и зареждащо. Ако имате двигателна култура може да направите няколко хип-хоп съчетания, но дори да не сте вещи в този жанр, можете да танцувате кънтри, народни танци, дори по-аеробични движения. В Youtube можете да намерите различни видеа, които да ви покажат кое как да направите.

30 мин са напълно достатъчни да се поизпотите.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК