В условията на пандемия: Как се пише писмо до Дядо Коледа?

Белобрадият старец е ваксиниран срещу Ковид-19 и може спокойно да раздава подаръци

24.12.2020 | 14:42 Редактор: Искра Ангелова

Преди броени часове Дядо Коледа потегли на околосветската си обиколка, за да занесе подаръци на всички деца. Заради коронавируса - пътешествието на белобрадия старец ще е при специални противоепидемични мерки. А запознати уверяват - Дядо Коледа вече е ваксиниран срещу коронавируса и може спокойно да раздава подаръци. Децата по цял свят ги очакват с трепет под елхата довечера.

Различната година донесе и различни желания в коледните писма на най-малките. Трудно ли се пише до белобрадия старец и защо за 4-годишната Ади е важно да има мачкащо кексче?

Светлинките мигат, а под елхата все още няма нищо. Макар и на 4 години, Адриана знае кой отговаря за това да има подаръци под коледното дръвче на Коледа. 

"Дядо Коледа живее много надалеч в Лапландия и джуджетата му помагат да прави подаръци и ги дава на всички деца по света", сподели малката Адриана Илиева.

За да бъдат изпълнени прецизно желанията на малчуганите, всеки трябва да напише писмо до белобрадия старец. А към списъка с подаръци за послушните деца трябва да има и рисунка.

"Ще направя на моята елхичка играчки. А на моята ти ще ми направиш звездата", допълни 4-годишното момиченце. 

След усърдна подготовка - писмото е готово. А в коледната нощ, за да стопли сърцето на малката Ади, дядото с червените ботушки трябва да изпълни само няколко поръчки. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК