Приют в Австралия търси дом за котарак с "демоничен" характер

За екипа на институцията обаче Честър е един от фаворитите им

24.12.2020 | 00:05 Редактор: Юлия Христова
Приют в Австралия търси дом за котарак с

Котаракът Честър от Южна Австралия вече е сменил четири семейства за седем години, но нито едно не е успяло да се справи с неговия характер, съобщава "Гардиън“.

"Демоничният” Честър може да е най-малко обичаната котка в Австралия, но служителите в приюта не губят надежда и са решени да му намерят дом за Коледа. Сърдитият осемгодишен котарак е описан от последния си стопанин като "антисоциален“ и „истински д-р Джекил и г-н Хайд“. Във формуляра за предаването му обратно в приюта бившата му собственичка пише, че Честър е „страхотен с пилетата“, „толерира кучетата“ и „напада нашата стара котка и съседите“. Тя твърди, че нейни гости не се осмеляват да влязат в къщата, ако котката не е заключена.

За екипа на приюта обаче Честър е един от фаворитите им. Той е пристигнал там за първи път през 2013 г. като млад и симпатичен едногодишен котак. Бил е бездомник, част от ухото му липсвала, така че вероятно е водил малко грубоват живот на улицата, но е герой, смятат те.

Честър си е спечелил репутация на "лошо момче“ заради тормоз над други котки.

Той не е любвеобилният гальовник, който хората вероятно очакват, споделят от приюта.

Бъдещият собственик на котарака просто трябва да се научи да разчита знаците и да прояви необходимото търпение.

Работниците от приюта са сигурни, че някъде има един ентусиазиран и образован човек, който обича животните и би дал на Честър любовта и личното пространство, от които той се нуждае, пише БГНЕС.

Все пак Коледа е време на чудеса и котаракът най-сетне ще може да намери подходящ дом. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК