Новините ON AIR раздадоха годишните си награди, кой грабна призовете

Нюзрумът отново гласува и отличи най- добрите

18.12.2020 | 21:50 Редактор: Искра Ангелова

Новините ON AIR раздадоха годишните награди в няколко категории. Кои са отличените и как изпращат 2020 година? 

Стотици живи ефири и хиляди включвания на живо от различни точки на страната и света. Неуморна работа, текстове и видеофайлове. 

Всеки ден, без значение от сезона, политическата обстановка или здравния статус на нацията. За да може точно в 18:30 да започнат централните Новини ON AIR. 

Всеки ден започва в 10:00 с оперативка и завършва в 22:00 с последната емисия. Темите вече са на масата, а продуцентът на централната емисия следи информационния поток през целия ден, за да не изпусне нещо важно. 

Не всичко важно обаче може да се планира. А в края на необичайната 2020 година, нюзрумът отново гласува и отличи най- добрите репортери, продуценти, водещи и международни редактори. 
 
"Силата на този нюзрум е в отбора, и ако нещо, с което аз се гордея, е именно това- силата. Вие бяхте на ниво", заяви директорът на новините Катерина Манолова.

Казват, че най-високата длъжност в журналистиката е репортерът. Тази година наградата спечели Виктор Борисов.

"Тази година за всички беше трудна, факт е чу думата "позитивно" придоби най- негативния си смисъл, предвид всичко. Категорично не мога да приема тази награда еднолично, защото тя е за всички вас", коментира Виктор Борисов.

Отличието "Продуцент на годината" взе Катерина Димчева. Журналист е от 18 години, а 13 от тях тя прекарва зад пулта в апаратната, обикновено на едни от най- трудните ефири. 

"С абсолютен кеф да работя. Понякога има и някои бели косми, но не съм ги назовала поименно", каза продуцентът на Новините ON AIR Катерина Димчева.

С пълно единодушие Теодора Георгиева спечели приза "Международен редактор на годината". 

"Да поемеш новините от цял свят в нашите условия не е много лесно", категорична е Теди.

А за трета поредна година "Водещ на годината" е Златимир Йочев, с чиито умни въпроси се събуждаме в "България сутрин". 

"Един път колегите ти да те уважат е чудесно, може да е късмет на начинаещия, вторият път може да е по инерция, третият път ми е наистина много специален", коментира Злати.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК