fallback

6 ползи за здравето от редовните тренировки вкъщи

Упражненията са полезни за всички

21.11.2020 | 08:10 Автор: Ралица Братанова

Трудно е да се игнорират ползите за здравето от редовните упражнения и физическата активност. Упражненията са полезни за всички, независимо от възрастта, пола или физическите възможности, пише Puls.bg.

Има много предимства от редовните упражнения и поддържане на физическа форма и те включват:

Увеличение на енергийните нива

Упражненията подобряват както силата, така и ефективността на сърдечносъдовата система, за да доставят кислород и хранителни вещества до мускулите ви. 

Подобрение на мускулната сила 

Поддържането на активност поддържа мускулите здрави, а ставите, сухожилията и връзките гъвкави, което ви позволява да се движите по-лесно и да избегнете наранявания. 

Поддържане на здравословно тегло

Колкото повече тренирате, толкова повече калории изгаряте. Освен това, колкото повече мускули развивате, толкова по-висока става скоростта на метаболизма ви, така че изгаряте повече калории, дори когато не тренирате. 

Подобрение на мозъчната функция

Упражненията увеличават притока на кръв и нивата на кислород в мозъка. Това от своя страна повишава нивата на концентрация и когнитивните способности и спомага за намаляване на риска от когнитивни дегенеративни заболявания.

Сърдечносъдови ползи

Упражненията намаляват холестерола и кръвното налягане, като по този начин намалява стреса върху сърцето ви. В допълнение към това, той също така укрепва сърдечния ви мускул. 

Подобрение на имунната ви система

 Упражненията подобряват способността на тялото да изпомпва кислорода и хранителните вещества, необходими за захранване на клетките, които се борят с бактериите и вирусите.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от Любопитно
fallback