"България Еър" пуска повече полети до Амстердам и Лондон по празниците

Въведена е иновативна UV технология за дезинфекция на самолетите си

17.11.2020 | 12:11 Редактор: Радостина Димитрова

Коледните и новогодишни празници са специално време за всички. Ето защо националният авиопревозвач "България Еър" ще осигури на пасажерите си повече възможности да се съберат с любимите си като увеличи броя полети между София и две от най-търсените дестинации, които са и сред най-големите трансферни пунктa в Европа – Лондон и Амстердам.

Допълнителните полети са заложени в резервационната система и вече са отворени а продажба. На уебсайта на авиокомпанията може да откриете допълнителна информация за тях, както и необходимите документи за пътуване.

В интерес сигурността и здравето на пасажерите и екипажите, носенето на маска на борда на "България Еър" е задължително за всички, а за да се минимизира шансът от предаване на каквато и да била зараза, самолетите на компанията се почистват и дезинфекцират преди и след всеки полет със специални препарати.

За да подсигури максимална защита срещу Ковиц-19 , "България Еър" въведе в експлоатация и изключително модерна и иновативна UV технология за дезинфекция на самолетите си. От началото на ноември, в допълнение към досегашната дезинфекция със сертифицирани препaрати, преди всеки полет помещенията в самолетите се обработват със специално създадена за целта система с ултравиолетови лъчи (UV) - HoneywellUV Cabin System II. Технологията доказано унищожава всички вируси и бактерии от гладките повърхности.

Самолетите на "България Еър" са оборудвани и със специалните въздушни HEPA филтри, които елиминират до 99.998% от всички познати бактерии и вируси във въздуха и на всеки няколко минути обновяват въздуха в салона. В допълнение и унисон с препоръките на авиационните и здравните власти, на борда на самолетите са подсигурени топла вода, сапуни и дезинфектанти.

Повече информация за предстоящи полети и за резервация може да получите от Центъра за обслужване на клиенти на авиокомпанията на callFB@air.bg, на уебсайта www.air.bg и от мобилното приложение Bulgaria Air.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК