Първият в света природен резерват за таралежи посреща посетители

Целта на парка е да създаде безопасни и уютни условия за живот на бодливите животинки

31.10.2020 | 20:47 Редактор: Юлия Христова
Първият в света природен резерват за таралежи посреща посетители

В Обединеното кралство отвори врати за посетители първия в света национален природен резерват за таралежи, съобщи "Lonely Planet”.

За първи път в историята тези животни са добавени към списъка на застрашените видове във Великобритания, където популацията им, според учените, е намаляла с 98%.

По това време на годината таралежите изпадат в зимен сън и по време на хибернацията си често се превръщат в лесна плячка за други диви животни или стават жертва на хората. Целта на парка е да създаде безопасни и уютни условия за живот на бодливите животинки. Освен това в защитеният парк посетителите ще могат да научат как могат да помогнат на таралежите. Например, как да построят зимни убежища за хибернацията им, кои пестициди да не използват в градините си и други подкрепящи популацията на таралежите дейности.

Кейти Саут, съосновател на Спасителния и рехабилитационен център за таралежи, заяви пред медиите, че малко известен факт е, че например угасналият лагерен огън може да бъде идеална опция за хибернация за животно, което търси топло, сухо и защитено място. Ето защо, преди да запалите огъня си отново, е много важно да се уверите, че някое от тези животни не се е приютило там.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК